maandag 1 juni 2020

welkom!


performance Rijnhoutplein, 2013
foto: Gerrit-Jan Fukkink

















hartelijk welkom op deze blog!

hier zullen gedachten, uitkomsten etc. worden gepost over het project Wittgenstein waarin de centrale vraag is :

als waar men niet over kan spreken gezwegen dient te worden*
is het mogelijk om erover te dansen? 

(* gebaseerd op de slotzin uit de Tractatus Logico-Philosophicus, 1921)

dit lijkt mischien op het eerste gezicht wat baldadig maar de achtergrond is serieus: beweging als actieviteit, inter-actie en communicatie heeft een eigen toestand, eigen mogelijkheden. en als het mogelijk is om hier een aanvullende manier van waar-nemen, tasten, begrijpen te onderzoeken, dan zal dit hier worden gepoogd.

de serie is voor de komende 5 donderdagen, 4 juni t/m 2 juli, elke keer om 12.00 uur
elke keer zal anders zijn, een onderzoek dat live gebeurt, niet een presentatie van wat al helder is en duidelijk, maar juist zoekend. soms zal het lijken alsof er niets gebeurt. soms moet het experiment worden afgebroken. kom voor het avontuur! ... 

informatie over live-stream zal evenals hier worden gedeeld.
op donderdag avond 9 juli komt er om 20.00 uur een na-bespreking over dit project in de Leeszaal West, Rijnhoutplein Rotterdam.


tenslotte, maar niet de minste:
Ludwig Wittgenstein had een nogal gepassioneerd en heftig leven, waarbij hij alsmaar geplaagd werd door vijandigheid tegen zijn homoseksualiteit, een vijandigheid die hij deels internaliseerde. Nog steeds wordt erover gezwegen, alsof dit bij een filosoof niet zou passen.

voor mij als mede-homoseksueel, 100 jaar later, geeft dit een extra vraag: tot hoeverre zou in deze serie duidelijk worden of geleefde homoseksualiteit, netzoals beweging een extra inzicht kunnen geven in dit project?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten